BG Digital Open

En digital lösning för att ta gymnastiken ett steg närmre en vanlig vardag

Brommagymnasterna

Video - Foto - Filmredigering - Ljudproduktion - Streaming - Animation - Greenscreen

En digital gymnastiktävling

Om Brommagymnasterna

Brommagymnasterna har gjort sitt namn känt över Norden och Europa. En förening med stor vision, engagerade medlemmar och en stor bredd utav gymnaster har under åren samlat ihop en stor del meriter.

Brommagymnasterna står i framkant på både truppgymnastik och manlig artistisk gymnastik. Föreningen har uppnått stora prestationer men även varit en bidragande faktor till framgångarna i de Svenska landslagen.

Vårt uppdrag

Pandemin har satt många käppar i hjulen för idrottandet runt om hela världen. I sporten truppgymnastik är en utav årets höjdpunkter de olika tävlingar man deltar i under ett år. Men vi ville tillsammans med Brommagymnasterna göra detta möjligt igen genom att göra en digital lösning.

Vi gjorde en digital lösning där föreningar från både Sverige men också ifrån de Nordiska och Europeiska länderna fick delta. Varje lag fick skicka in sin tävlingsfilm till oss som vi sedan klippte till en hel tävling.

Med animationer, ett genomgående tema av musik och kommentatorer som ledde tävlingen vidare fick vi fram ett väldigt exklusivt format som var väldigt uppskattat och välproducerat.

Tävlingen sändes live en vecka senare via Youtube och fick stor uppmärksamhet.

Vi är glada att vi fick ta truppgymnastiken ett steg vidare mot en normal vardag igen.

Andra projekt