Fimleikasamband Íslands

Fimleikahringurinn 2020

Områden

Drönarfilm ∙ Filmproduktion

En resa genom Island

Isländska gymnastikförbundet har alltid jobbat hårt för att öka mångfalden inom gymnastiken, och inkludera så många grupper som möjligt. De har haft ett långtgående projekt som kallas "Fimleikar fyrir alla" (Gymnastik för alla) som riktar in sig på just detta. Alltför länge hade bilden av gymnastik varit väldigt centrerad runt kvinnlig gymnastik, och Isländska gymnastikförbundet ville dra större uppmärksamhet till manlig gymnastik.

Bucket Media involverades tidigt i processen, och tillsammans med våra isländska kontakter påböjades planen att återuppliva ett gammalt event som kallats "Fimleikahringurinn" (Gymnastikcirkeln). Eventet gick ut på att herrlandslaget i truppgymnastik åkte på en resa runt Island, hålla uppvisningar i olika städer, och visa upp gymnastik i den isländska naturen. Vi filmade hela resan och skapade en dokumentär som under 2021 visades på nationell TV.

Se hela dokumentären nedan.

Varje vinkel är viktig

Då omständigheterna för att för att visa upp gymnastik ute i den isländska naturen är minst sagt utmanande, med väder som kan slå om på en kvart, så var det väldigt viktigt att varje hopp filmades ordentligt. Vi såg till att det inte blev ett problem genom att alltid ha många kameror rullandes.

En huvudkamera såg till att storyn för dokumentären upprätthölls, medan ytterligare kameror delades ut till deltagarna för att fånga fler perspektiv på varje hopp som gjordes.

En viktig del av projektet var ända från start att fånga mycket gymnastik ute i islands natur. Med så vida landskap blev drönaren snabbt ett av våra viktigaste verktyg för att göra landskapen rättvisa. Många gånger fanns två drönare i luften för att även fånga olika vinklar från luften.

Då många av Islands stora turistattraktioner ingår i en nationalpark så såg vi till att få rätt tillstånd för att flyga drönare på dessa platser.

Liknande case